Miten käytän näitä materiaaleja?
Materiaaleja voi hyödyntää hiviin ja terveyteen liittyvässä neuvonnassa asiakkaiden kanssa esimerkiksi vastaanottokeskuksissa, terveydenhuollossa, sosiaalihuollossa ja oppilaitoksissa.
Materiaaleja voi pitää esillä esimerkiksi vastaanottotiloissa tai yleisissä tiloissa, joissa ihmiset viettävät aikaa. Materiaaleja voi hyödyntää asiakkaiden ohjaustilanteissa, joissa keskustellaan seksuaaliterveydestä tai hiv-hoitoon hakeutumisesta Suomessa.
- Käytä materiaaleja tukena hiviin ja seksuaaliterveyteen liittyvässä neuvonnassa.
- Pidä materiaaleja esillä asiakastiloissa esim. vastaanottokeskuksissa, terveydenhuollossa, sosiaalihuollossa ja oppilaitoksissa.
- Jaa tietoa materiaaleista eteenpäin.
- Ohjaa ihmisiä luotettavan tiedon äärelle. www.hivpoint.fi www.positiiviset.fi
Materiaalia hivistä ja hivin hoidosta Suomessa seitsemällä kielellä
Hiv-työtä tekevät järjestöt ovat tuottaneet tietoa hivistä ja hivin hoidosta Suomessa, koska hiviin liittyvää perustietoa ei Suomessa ole tarpeeksi saatavilla muilla kuin suomen kielellä. Tältä sivulta löydät esitteet Miten hiv tarttuu ja Hivin hoitopolku Suomessa kielillä suomi, englanti, venäjä, ukraina, arabia, thai ja ranska.
Miten hiv tarttuu -infokortti
Infokortti on kaksipuoleinen. Toisella sivulla on tieto siitä, miten hiv ei tartu ja miten hiv tarttuu ja toiselta puolelta löytyy tieto hivin ehkäisytavoista.
Hivin hoitopolku Suomessa -infokortti
Infokortista löytyy tietoa hivin hoidosta Suomessa.
Haluatko tehdä harjoitukset nuorten kanssa etänä tai antaa tehtävät nuorille yksilötehtävänä?
- SPRoppimateriaalit.fi – Nuoret voidaan ohjata tekemään harjoitukset itsenäisesti
- Tiedätkö faktat hivistä? – Tietovisan voi tehdä itsenäisesti
- Mintun tarina – Harjoituksen voi toteuttaa yksilötehtävänä tai pienryhmässä
- Tietovisan ja väittämä-tehtävän löydät myös Kahoot-peleinä (kahoot.com)
Frågesport om hiv på svenska
Vietä Maailman aids-päivää nuorten kanssa!
Maailman aids-päivän toimikunta on tuottanut ilmaisen materiaalipaketin hivistä, jonka avulla nuorten kanssa on helppo viettää Maailman aids-päivää, lisätä nuorten tietoa hivistä ja sitä kautta vähentää hiviin liittyviä asenteita ja ennakkoluuloja.
- Ilmainen materiaalipaketti sisältää
oppaan
, julisteita, somessa jaettavia kuvia ja harjoituksia, kuten Mintun tarina ja tietovisa. - Ideoi työkavereidesi tai yhdessä nuorten kanssa, miten Maailman aids-päivä 1.12. voisi näkyä nuorisotilallanne, koulussa tai muussa paikassa, jossa kohtaatte nuoria.
- Järjestäkää nuorille ”Tiedä faktat hivistä” -tapahtuma, keskusteluilta tai työpaja Maailman aids-päivänä 1.12. tai sitä ympäröivällä viikolla.